INTERVIEW

‘De artistieke relevantie telt’

De wereld van kunst en cultuur versus de wereld van ondernemerschap en geld: hoe passen deze werelden bij elkaar? Ronnie Overgoor (Oprichter 7 Ditches TV) in gesprek met Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum, links) en Simon Reinink (directeur Het Concertgebouw, rechts) over cultureel ondernemerschap. Hoe vinden ze de balans tussen zakelijke en artistieke doelstellingen, welke persoonlijke overtuigingen drijft hen en wat is het belang van technische innovatie in de culturele sector?

Meer weten over de visie van Axel en Simon over cultureel ondernemerschap? Bekijk de video

Axel Rüger – directeur bij Van Gogh Museum

Axel studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteiten van Berlijn en Cambridge en liep stages in musea in Atlanta, Detroit en Washington. De Duitse Axel werd – na zijn functie als conservator Nederlandse schilderkunst bij de National Gallery in Londen – in 2006 directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Simon Reinink – algemeen directeur bij Het Concertgebouw

Simon heeft – op advies van zijn voorganger bij het Concertgebouw Martijn Sanders – managementervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Zijn loopbaan bracht hem uiteindelijk op de plek waar hij thuishoort: de wereld der kunsten. Sinds 2006 is hij directeur van Het Concertgebouw in Amsterdam.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

Aanmelden

Ontvang vijf maal per jaar het online magazine Cornelis. Het magazine staat boordevol interviews, video’s en interessante artikelen.

Aanhef *

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

E-mailadres *

Meld aan