DE TOP

Genieten op niveau

Maak uw das los, schop uw schoenen uit en gooi alle stress aan de kant. Na een hectische werkweek is het tijd om te ontspannen. We geven negen tips om op niveau te relaxen, variërend van een yogaresort in Marokko tot een cocktailbar in Londen. Enjoy!

1. Dat uitzicht!

Het uitzicht vanuit het Bürgenstock Hotel over het meer van Luzern in Zwitserland is adembenemend. Maar het hotel heeft ook genoeg redenen om de blik naar binnen te keren: designhotelkamers, ontspannende spa-behandelingen, een Aziatisch restaurant, een sigaarlounge en drie zwembaden met dat schitterende uitzicht. Tel daar Zwitserse gastvrijheid bij op en u weet: dit weekendje weg wordt onvergetelijk.

BUERGENSTOCK.CH

2. Benzine en adrenaline

Bij sommige mensen vloeit geen bloed door de aderen, maar pure adrenaline. Die voelen zich helemaal thuis bij Ascari, de achtertuin van race-adept Klaas Zwart. Hij bouwde op zijn land vlakbij Ronda, in Zuid-Spanje, een racecircuit met alles erop en eraan, en deelt dat met andere snelheidsduivels. Op zijn circuit van ruim 5 kilometer giert u met uw eigen auto of een powercar van Zwart door de 26 bochten. Catering, evenementen, uitstapjes en vooral veel kilometers op het asfalt: voor leden van zijn club is niks te gek.

ASCARI.NET

3. Cocktails aan de Theems

Wat wordt het, een Evil Manhattan, een Kyoto Sweepstake of een Patchouli Fizz? In cocktailbar Dandelyan, pal aan de Londense Theems in het nieuwe Mondrian Hotel, schenkt superbarman Ryan Chetiyawardana zijn unieke cocktails. Zonder ijsblokjes of ingewikkelde luchtacrobaterij met flessen en cocktailshakers, want dat verstoort de subtiele smaken van zijn creaties, volgens Ryan. Maar wel: honderd procent plantaardig, bijzondere smaakcombinaties en een prijswinnende ambiance. Cheers!

DANDELYANBAR.COM

4. Zweven in water

Licht uit, geluid uit en… drijven maar. In zout water blijft u moeiteloos drijven en dat is nou net waar het bij floaten om draait. Het water in het privé-zwembadje heeft precies de temperatuur van uw lichaam, zodat het lijkt alsof u zweeft. Een bijzondere manier om alle prikkels buiten te sluiten en alleen maar even te dobberen – heel ontspannend.

BLITZWELLNESS.NL

5. Ontspannen design

Adem in, adem uit, ontspan en zak onderuit in een lekkere stoel. Niet zomaar een stoel, maar een design-unicum. Deze Kosmos Chair is ontworpen door de legendarische Italiaanse stoelendesigner Augusto Bozzi. Het is een echte sixties-klassieker, met een opvallende voet van zwartgelakt metaal en bekleed met Kvadrat-wol. Ze worden in een set van twee verkocht. Niet goedkoop, maar onbetaalbaar prachtig!

1STDIBS.COM

6. Wine & dine

Een Award of Excellence geeft het Engelse wijnblad Winespectator niet zomaar, maar restaurant Fitzgerald in Rotterdam heeft ‘m te pakken. Dat ligt ongetwijfeld aan de meer dan duizend wijnen uit alle windstreken die eigenaar Danny Gonzalez op de wijnkaart heeft staan. Chef Remco Kuijpers tovert er gerechten bij die zo wonderwel aansluiten bij de wijn van uw keuze, dat u hier elke avond wel wilt aanschuiven. Natuurlijk hebben ze een Michelin-ster, misschien binnenkort wel twee!

RESTAURANTFITZGERALD.COM

7. Zonnegroet in de zon

Of u nou ervaring hebt of een beginner bent: de strijder, de cobra, de buigende hond of een andere yoga-pose helpen u echt ontspannen. Tijdens uw yoga retreat in de stralende Marokkaanse zon zijn die oefeningen extra relaxt. Naast de dagelijkse yogalessen en meditaties geniet u van de prachtige natuur, de heerlijke en gezonde maaltijden en de boeiende cultuur. Na acht dagen vliegt u als herboren weer naar huis.

RETREATYOURSELF.NU

8. Collegezaal wordt club

Van kantine tot toprestaurant, bibliotheek wordt fitnessclub: de plek waar generaties talenstudenten zich door hun colleges hebben geworsteld, is nu verbouwd. Achter de voordeur van het Bungehuis, een prachtig jaren 30-pand dat voorheen eigendom was van de Universiteit van Amsterdam, vindt u nu een top of the bill Italiaans restaurant, een fitnessclub, hotelkamers, een sfeervolle cocktailbar en op het dak een luxe zwembad. Soho House is exclusief voor leden en een uitgebreid lidmaatschap geeft ook toegang tot vergelijkbare clubs in Engeland en de VS.

SOHOHOUSEAMSTERDAM.COM

9. Met een korreltje zout

Zo zout heeft u het nog niet gegeten: de nieuwe trend in de keuken is bakken op een zoutsteen. Een groot blok versteend himalaya-zout wordt verwarmd in de oven of op het fornuis. Daarna kunnen er, bijvoorbeeld aan tafel, kleine gerechten op worden bereid. Zonder het eten te pekelen, geeft de zoutsteen aan elk gerecht een subtiele, diepe smaak. Nog gezond ook, want de steen zorgt voor essentiële mineralen in het gerecht en boter of olie zijn niet nodig.

AEG.NL

AANMELDEN MAGAZINE LIKE | 30
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Ontvang vijf maal per jaar het online magazine Cornelis. Het magazine staat boordevol interviews, video’s en interessante artikelen.

Aanhef *

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

E-mailadres *

Meld aan