DE TOP

Avonturen
om de hoek

Voor avontuur hoeft u deze zomer niet ver te reizen: de spannendste avonturen beleeft het hele gezin gewoon in Nederland! Wandel met reuzen in Leeuwarden, klim in de hoogste bomen van ’t Gooi, vlieg met een drone of proef de hele wereld op een foodfestival.

1. Kamperen in BuitenLand

Zelf een huis bouwen, aan een meer, bij een bos. Alleen een droom? Niet voor een groep vrienden, die samen de perfecte camping bedachten: Buitenland, in Drenthe. Bij de zelfgebouwde huisjes – ieder huis is anders – ligt een trekkersveld met ruime kampeerplekken waar een fikkie stoken niet verboden is. Tel daarbij op een buitenbar met houtgestookte pizza-oven, een bosmeer op plonsafstand, een rondtrekkend circus (voor de kinderen) en een koud biertje onder de sterren (voor de volwassenen): dat is toch de ideale vakantie?

BUITENLAND.COM

2. Foodfestival reist rond

Wordt het Surinaams of sushi? Liever vega of juist een hamburger? Op Foodtruck Festival Trek is het allemaal te vinden – en nog meer. De foodtrucks trekken door Nederland en stoppen onderweg in Eindhoven, Enschede, ‘s-Hertogenbosch en nog zes andere steden. En tussen de trucks met al dat heerlijke eten worden theatervoorstellingen gegeven, is livemuziek te horen en draait een ouderwetse draaimolen.

FESTIVAL-TREK.NL

3. Dan liever de lucht in

Prachtig, zo’n drone. Beetje jammer als hij binnen een uur crasht in de tuin van de buren of aan een hoogspanningskabel bungelt. Misschien is een workshop ‘drone vliegen’ een verstandig idee. De workshop begint met een instructie en oefeningen in het open veld. Daarna legt u met de Phantom 4, een splinternieuwe en uiterst gebruiksvriendelijke drone, een precisietest en een estafette af. Zo, klaar voor het echte werk.

DRONEVLIEGENRAVENSTEIN.NL

4. Pluk het zelf

Joggen door het park: ja. Picknick in het park: ja. Maar een maaltijd bij elkaar scharrelen in een park? Het kan tijdens de wildplukworkshop, onder leiding van expert Edwin Florés. Hij duikt met groepjes liefhebbers het Arnhemse Sonsbeekpark in om daar de ingrediënten voor een sterrenmaaltijd te plukken. Daarna bereidt hij met de gevonden kruiden, bloemen en paddenstoelen een culinair menu.

CASAFORESTA.NL

5. Op safari

De boswachters van Natuurmonumenten nemen u mee op de Nieuwkoopse Plassen. Onderweg vertellen ze alles over het ontstaan van de plassen en de grote en kleine dieren die hier leven. Tijdens de watersafari ontdekken de kinderen buizerds en aalscholvers. Gewapend met een schepnet speuren ze waterdiertjes op om ze onder een vergrootglas te bestuderen. Mooi weer? Zwemkleding mee!

NATUURMONUMENTEN.NL

6. Wereldreis in foto’s

Trekken juist op de dag van uw familie-uitje regenbuien over? Geen probleem: in de Amsterdamse Nieuwe Kerk zijn alle prijswinnende foto’s van World Press Photo 2018 te zien. Niet alleen indringende nieuwsfoto’s, maar ook prachtige foto’s van de natuur en onvergetelijke sportevenementen. In de audiotour nemen twintig fotografen u mee achter de schermen: hoe en waarom maakten ze hun winnende foto?

NIEUWEKERK.NL

7. Cultuur in Leeuwarden

Zijn Friezen nors en gesloten? Na dit jaar in elk geval niet meer, want met het thema Iepen Mienskip (open gemeenschap) is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van 2018. Ljouwert organiseert verrassende activiteiten, zoals de optocht van de reuzen van Royal de Luxe, de Taletún (talentuin) in de Prinsentuin of het Historische Reisbureau, voor een reis naar het verleden. Het volledige programma staat op de website.

FRIESLAND.NL

8. Hoge bomen

Kan uw familie de boom in? Klimbos Gooi Eemland heeft verschillende parcours, vanaf 2 meter tot maar liefst 22 meter boven de grond. Van onverschrokken boomklimmers tot gezinsleden met een beetje hoogtevrees: iedereen ouder dan zeven jaar kan meedoen dankzij de professionele en geduldige begeleiding. De klimmende familie vanaf de grond aanmoedigen kan trouwens ook.

KLIMBOS.NL

AANMELDEN MAGAZINE LIKE | 18
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

Aanmelden

Ontvang vijf maal per jaar het online magazine Cornelis. Het magazine staat boordevol interviews, video’s en interessante artikelen.

Aanhef *

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

E-mailadres *

Meld aan